top of page
IMG-20221011-WA0002(2).jpg

TANZANIA

Pangani

In Tanzania heeft Stichting 'Met de Noorderzon' haar focus op vakmanschap gericht, en dat heeft alles te maken met het creëren van kansen en het herstellen van balans. De stichting is bezig met werkplaatsen opzetten waar automonteurs, meubelmakers en scheepstimmermannen de kans krijgen om hun vaardigheden aan te scherpen en een pad te banen naar werkgelegenheid.

Wat nog betekenisvoller is, is dat individuen de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan dit proces. In ruil voor tijdelijk onderdak kunnen mensen hun handen uit de mouwen steken en bijdragen aan het opbouwen van deze unieke projecten. Voor degenen die simpelweg verlangen naar een rustige ontsnapping, biedt de stichting de optie om een kamer te huren en te genieten van een onvergetelijke vakantie.

Activiteiten die worden verzorgd in Tanzania zijn onder andere safari’s, dit wordt gedaan met technisch gerestaureerde Toyota landcruisers uit de jaren ’70.  Daarnaast zijn er boottripjes mogelijk op oude Afrikaanse vissersscheepjes die zijn omgebouwd naar authentieke passagiers scheepjes. De restauratie van deze scheepjes gebeurt op de werkplaats waar onder andere de scheepstimmermannen te werk gaan. Als de scheepjes eenmaal klaar zijn voor gebruik wordt er gebruikgemaakt van lokale gidsen op deze boottripjes. Hierdoor ontstaan er voor vissers nieuwe mogelijkheden om in hun levensonderhoud te voorzien. Dit draagt ook weer bij aan de overmatige visvangst in het huidige Tanzania

bottom of page